tisdag 13 januari 2015

Finlandssvenska matkulturdagen 2014

Åk 7
Finlands svenska matkulturdagen 2014 hade temat fisk
I åk 7 tillredde vi fiskknyte med potatismos

Fiskknyte med potatismos


Fiskknyte för två personer
250-300 g laxfilé
krydda med salt, fiskkrydda, citronpeppar, svartpeppar

aluminiumfolie

30 g färskost smaksatt med svartpeppar
1 bit lök
1 dl blomgrönsaker

tillbehör: citron och dill

1 Lägg ugnen på 225 grader.
2 Gör portionsark av aluminiumfolie.
3 Skär fisken i portionsbitar.
4 Strö kryddorna över fisken.
5 Hacka löken
6 Portionera färskosten över fisken.
7 Fördela löken över fisken och portionera ut grönsakerna. Knyt ihop till knyten.
8 Grädda fiskknyten i mitten av ugnen ca 25-30 minuter.
9 Skär citronen i skivor. Dekorera fiskknytena med citron och dillkvistar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar