onsdag 28 januari 2015

Runeberg


Vi har redan förberett inför Runebergsdagen på hussan, som snart är på kommande. I årskurs 7 har vi gjort Runebergstårtor på följande sätt:

Runebergstårtor

1 ägg
¾ dl socker
½ dl äppelsaft
½ dl olja
1½ dl vetemjöl
1½ dl havrekli
2 tsk bakpulver

Garnering: Hallonsylt och glasyr
  1.   Sätt ugnen på 200 grader. Rada ut 12 muffinsformar på en plåt
  2.  Blanda vetemjöl, havrekli och bakpulver i en tillredningsskål,
  3. Mät upp äppelsaft och olja i ett dl:mått
  4. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt (tills du kan skriva en åtta på ytan)
  5. Blanda i äppelsaft och olja
  6.  Rör till sist ned vetemjöl + havrekli + bakpulver.
  7.  Klicka ut smeten med hjälp av två matskedar
  8.  Grädda tårtorna i mitten av ugnen ca 15-20 minuter
  9. Låt tårtorna svalna. Gardnera med hallonsylt och glasyr (av florsocker).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar